Stemmen op NS-stations voor Provinciale Statenverkiezingen

0

Treinreizigers kunnen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart weer hun stem uitbrengen op of bij een groot aantal NS-stations. Gemeenten hebben in totaal op 58 stationslocaties een stembureau ingericht.

Inwoners kunnen stemmen voor de provinciale Statenverkiezingen op een station in hun eigen gemeente.
Met een aangevraagde kiezerspas kan in de gehele provincie gestemd worden. NS verwacht dat het op de stembureaus op stations extra druk kan zijn en raadt kiezers daarom aan eerder van huis te gaan. Reizigers kunnen voor een overzicht van stembureaus op stations
terecht op ns.nl/stemmen en via de Reisplanner Xtra app. Stembureaus op stations kennen vaak extra ruime openingstijden. Reizigers kunnen vaak in de vroege ochtend al stemmen op weg naar werk of studie. Traditiegetrouw is het stembureau op station Castricum weer als eerste open. Naast de verkiezingen voor de Provinciale Staten, kan in veel provincies tegelijkertijd voor het waterschap gestemd worden. De waterschapgrenzen kunnen afwijkend zijn van de provinciegrenzen. Reizigers wordt geadviseerd vooraf na te gaan of voor beide verkiezingen op hun station gestemd kan worden.

Klik hier om de app te downloaden voor iOs.
Klik hier om de app te downloaden voor Android.