Codeshare KLM met het Turkse Pegasus

0

KLM heeft woensdag een codesharing-overeenkomst getekend met het Turkse Pegasus Airlines. Dit hebben de twee bedrijven bekendgemaakt. Door de overeenkomst kan KLM onder eigen vluchtnummers vluchten aanbieden tussen luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen en Amsterdam, en tussen Izmir en Amsterdam, met overstapmogelijkheden naar alle 150 bestemmingen van het hele KLM-netwerk.

Daarnaast is een interline-overeenkomst afgesloten, waardoor passagiers op één KLM-ticket tussen Pegasus-bestemmingen in Turkije en KLM-bestemmingen kunnen reizen. De overeenkomst gaat op 3 juni in; de tickets zijn te boeken vanaf 27 mei.

Pegasus is de grootste low cost luchtvaartmaatschappij van Turkije, met vliegroutes naar 71 bestemmingen in 29 landen. Pegasus beschikt over een vloot van ruim veertig Boeing 737’s en plaatste vorig jaar een grote order bij Airbus, voor 75 toestellen: 58 A320neo’s en 17 A321neo’s.

KLM-dochter Transavia begon in april met een verbinding (drie vluchten per week) tussen Rotterdam The Hague Airport en Istanbul Sabiha Gökçen.

Codeshare KLM met het Turkse Pegasus, Zakenreisnieuws, mei 2013.