easyJet introduceert nieuwe lichtgewicht stoelen en trolleys

0

easyJet kondigt een aantal maatregelen aan om de CO2-uitstoot verder te verminderen en de brandstofefficiëntie te verhogen. De luchtvaartmaatschappij introduceert speciale lichtgewicht stoelen en trolleys. Daarnaast worden aerodynamische verbeteringen ingevoerd, zoals sharklets: brandstofbesparende vleugeluiteinden.

Nieuwe stoelen 26% lichter
Vanaf april worden de nieuwe lichtgewicht trolleys op alle 214 vliegtuigen van easyJet in gebruik genomen. Alle vliegtuigen die vanaf augustus nieuw worden geleverd, zullen beschikken over sharklets; naar verwachting betreft dit acht vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij introduceert de lichtgewicht stoelen in veertien nieuwe vliegtuigen, die vanaf april in gebruik genomen worden. De stoelen zijn 26% (bijna 600 kilogram) lichter per vliegtuig dan de huidige stoelen en zelfs de veiligheidsgordels zijn lichter. Recaro, een wereldwijde leverancier van vliegtuigstoelen, is verantwoordelijk voor het design en de productie. Bij het ergonomische ontwerp is gebruik gemaakt van verschillende soorten schuim om passagiers optimaal comfort te bieden. Voor een ontspannen zithouding is de rugleuning in een hoek van 15 graden te plaatsen. Daarbij zorgt het slankere design van de rugleuning voor meer ruimte. Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: “Naast de brandstofbesparing geloven wij dat onze passagiers door het ergonomische ontwerp van de stoelen een duidelijk verschil zullen merken in zitcomfort en ruimte.”

Ecologische voetafdruk easyJet-passagier ligt 22% lager
De jaarlijkse brandstofkosten van easyJet zijn ongeveer 1,2 miljard pond. Door de introductie van de nieuwe stoelen, de sharklets en de lichtgewicht trolleys kan de luchtvaartmaatschappij jaarlijks bijna 2,7 miljoen pond besparen. Door de efficiënte bedrijfsvoering van easyJet is de ecologische voetafdruk van een easyJet-passagier al 22% minder dan een passagier die reist met een traditionele luchtvaartmaatschappij op dezelfde route en in hetzelfde vliegtuig. Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: “easyJet zet zich doorlopend in voor het verder verbeteren van de milieuprestaties en een bewuste omgang met brandstof. Samen met het comfort voor onze passagiers, waren dit belangrijke factoren in onze keuze voor de nieuwe Recaro-stoelen. Hierdoor kunnen we aanzienlijke besparingen realiseren. Dit zorgt ervoor dat wij onze lage tarieven kunnen handhaven – zelfs in een tijd waarin de brandstofprijzen historisch hoog zijn.”