easyJet test mobiel inchecken

0
easyJet is gestart met het testen van mobiele instapkaarten. Vluchten vanaf zes bestemmingen – Amsterdam, Londen Stansted, Londen Southend, Manchester, Edinburgh en Nice – doen mee aan de test. Passagiers die vanaf deze luchthavens vertrekken kunnen in minder dan 10 seconden met hun mobiel inchecken, een instapkaart downloaden en opslaan. Deze service is beschikbaar voor iPhone en Android.

Peter Duffy, Marketing Directeur van easyJet, vertelt: “Wij weten van onze klanten dat mobiele instapkaarten een zeer gewenste uitbreiding zijn van onze app. Het toevoegen van deze service aan onze app zien wij als de volgende belangrijke stap in ons streven om reizen zo makkelijk en betaalbaar mogelijk te maken. Na de testfase zullen wij met de betreffende luchthavens aan de verdere uitrol van deze functie werken. Ook testen wij het downloaden van meerdere instapkaarten op één toestel, zodat het voor families mogelijk wordt om met één toestel in te checken.”

Easy design
Door de status duidelijk weer te geven met ‘ingecheckt’ of ‘niet ingecheckt’ is de app helder en makkelijk in het gebruik voor passagiers. Zodra een instapkaart is gedownload, bewaart de app de instapkaart offline. Hierdoor heeft een passagier niet opnieuw toegang tot internet nodig om de instapkaart te bekijken. Ook kunnen klanten via Passbook van Apple hun instapkaarten op één plaats opslaan. De app herkent of een passagier al heeft ingecheckt via de website van easyJet en maakt het mogelijk om een instapkaart te downloaden, zonder opnieuw te hoeven inchecken. Passagiers kunnen de instapkaarten vanaf 30 dagen en tot 2 uur voor vertrek downloaden.