Eerste vlucht van Etihad Airways geland op Schiphol

0

De inhuldigingsvlucht van Etihad Airways is afgelopen woensdag geland op de nationale luchthaven Schiphol. Etihad vlucht EY77, die in samenwerking met KLM werd uitgevoerd, vertrok in de ochtend om 9.30 uur plaatselijke tijd vanaf de luchthaven van Abu Dhabi.

De daadwerkelijke start van de nieuwe lijndienst is een belangrijke ontwikkeling in de strategische samenwerking tussen Etihad Airways en KLM. In oktober 2012 besloten beide maatschappijen de vluchtcodes uit te wisselen op verschillende van hun routes.

Etihad vliegt dagelijks tussen Abu Dhabi en Amsterdam. Ook KLM vliegt de route dagelijks, zodat er tweemaal per dag naar Abu Dhabi gevlogen kan worden vanaf Schiphol. Vanaf de luchthaven in het Midden Oosten kunnen reizigers doorvliegen op het route netwerk van Etihad. Omgekeerd kunnen reizigers die met Etihad naar Amsterdam vliegen, doorvliegen binnen het KLM netwerk.

Etihad voert de vlucht uit met een A330-200, waarin plaats is voor 262 passagiers. Er zijn 22 Pearl Business Class en 240 Coral Economy Class stoelen beschikbaar.

Wilt u ook vliegen met Etihad Airways? Oad Business Travel helpt u graag verder!

www.luchtvaartnieuws.nl, mei 2013