Finnair eerste met in-flight internet en nieuwe HP ElitePad

0

Finnair is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de, door Windows 8 aangedreven, HP ElitePad 900 tablets gebruikt als in-flight entertainment. Vanaf nu test Finnair twee maanden lang het gebruik van de tablets en draadloos internet aan boord van de Airbus A330.

“We willen het comfort van onze klanten tijdens de vlucht verbeteren”, zegt Peter Gabrielsson, vice-president Customer Experiences, Finnair. “Daarom testen we de functionaliteit van het draadloze netwerk op intercontinentale vluchten en de manier waarop onze passagiers gebruik maken van de apparatuur tijdens de vlucht.”

“Microsoft en Finnair zijn in de unieke gelegenheid om in-flight entertainment voor klanten opnieuw uit te vinden. Windows 8 heeft een revolutionaire touch-geoptimaliseerde gebruikersinterface en snelle applicatie ontwikkeling. Dit geeft Microsoft de mogelijkheid om snel een visueel verbluffend entertainmentsysteem te ontwikkelen en een eersteklas ervaring te bieden aan duizenden Finnair passagiers”, aldus Riitta Eiskonen, services lead, Microsoft Finland.

“Om een unieke in-flight entertainmentervaring voor haar klanten te kunnen realiseren, biedt HP Finnair een enterprise-grade ElitePad tablet. Die combineert IT functies, met het design en de gebruiksvriendelijkheid waar de klanten omvragen.”, zegt Ari Koskinen, directeur en general manager Printing en Personal Systems, HP Finland. “De HP ElitePad is een krachtig en stijlvol zakelijke tablet geschikt voor de optimale in-flight gebruikerservaring.”

De test vindt plaats in business class op lijnvluchten en in comfort class op chartervluchten. Passagiers die meewerken aan de test krijgen tijdens de vlucht een HP ElitePad tablet, met daarop films, tv-programma’s, muziek en spelletjes. Daarnaast bevat de tablet verschillende handige extra’s, zoals een app die de passagier helpt aanpassen aan een eventueel tijdsverschil. Reizigers wordt gevraagd deel te nemen aan een enquête. De resultaten worden gebruikt om de Finnair in-flight entertainmentservices te ontwikkelen en optimaliseren.

Partners van Finnair bij deze test zijn Nordkapp, verantwoordelijk voor het visuele ontwerp van de tablet-interface en OnAir, aanbieder van de satellietcommunicatie en de Wi-Fi service (Internet OnAir). Spafax verzorgt de audio en video.

www.travelution.nl, maart 2013