Jet2.com en Norwegian sluiten zich aan bij het Travelport Merchandising Platform

0

Travelport, leverancier van oplossingen voor het verwerken van kritische transacties en data voor de wereldwijde reisindustrie, kondigt vandaag aan dat de Europese low cost luchtvaartmaatschappijen, Jet2.com en Norwegian, zich ook aansluiten bij Aggregated Shopping, onderdeel van het onlangs gelanceerde Travelport Merchandising Platform.

Travelport Aggregated Shopping, nieuw in de luchtvaartindustrie, voegt binnen één scherm de zoekresultaten samen van traditionele maatschappijen die verbinding maken via ATPCO en low cost luchtvaartmaatschappijen die met Travelport een API-verbinding hebben. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat het niet langer nodig is om de resultaten te vergelijken via verschillende schermen en stelt reisagenten in staat om traditionele en low cost maatschappijen in één keer te boeken binnen dezelfde handeling. Simpel gezegd: Aggregated Shopping geeft luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om hun aanbod op verschillende manieren te distribueren. Voor reisagenten een grote plus aangezien het zoek- en boekproces van verschillende type luchtvaartmaatschappijen nu hetzelfde is.

Travelport Aggregated Shopping, onderdeel van het Travelport Merchandising Platform, werd vorige maand in samenwerking met easyJet onthuld. easyJet gaf direct aan onder de indruk te zijn van de flexibele dienstverlening die Travelport biedt aan luchtvaartmaatschappijen.

Met de toevoeging van deze twee nieuwe Europese luchtvaartmaatschappijen, kunnen de low cost tarieven op bijna 540 routes en voor meer dan 170 bestemmingen nu vergeleken en geboekt worden door reisagenten op dezelfde efficiënte wijze:
– Jet2.com, een toonaangevende leisure low cost luchtvaartmaatschappij die met 42 vliegtuigen vanaf acht Britse luchthavens via 178 routes naar meer dan 50 bestemmingen vliegt.
– Norwegian, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië en de twee na grootste low cost luchtvaartmaatschappij in Europa, exploiteert 359 routes naar 121 bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

meer informatie: www.travelport.nl